Promotor

Asociația T.E.T. ALEXANDRIA

www.ideoideis.ro

Asociația T.E.T.A este un ONG înființat în 2006 ale cărui principale obiective sunt educația alternativă, dezvoltarea personală a tinerilor și adulților prin intermediul instrumentelor artistice, promovarea culturii și a artelor în medii dezavantajate.

Din august 2006 și până în prezent, Asociația T.E.T.A este organizatorul Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, de la Alexandria, festival al cărui președinte de onoare este actorul Marcel Iureș. În septembrie 2013, asociația a lansat în București ALTERNOPEDIA, un program de dezvoltare personală prin teatru ce își propune să contribuie la procesul de lifelong learning al adulților.

Asociația T.E.T.A este producător al spectacolelor (selecție) 7 sinucideri, Cine iubește plătește (Godot Cafe-Teatru, București), Ashes afar (The Space, Edinburgh) și co-producător al spectacolului De ce n-o facem în drum (Teatrul ACT, București).

Asociația a primit la Gala Societății Civile premiul II la secțiunea Artă&Cultură (2009), Premiul Presei la Gala Oameni pentru Oameni (2009) și premiul I acordat de revista VIP la secțiunea teatru (2010) pentru Festivalul Ideo Ideis.


Partener

Asociația ADO – Artă pentru Drepturile Omului

orgado.wordpress.com

ADO este un ONG înființat în 2013, cu scopul de a promova educația culturală, implicarea artistică în acțiuni cu impact social, proiectele care pun în valoare colaborarea dintre diferite comunități subreprezentate și artiști implicați în schimbarea socială.

În decembrie 2013, în parteneriat cu Teatrul LUNI de la Green Hours, ADO a realizat Copii răi, un spectacol pe tema rolul educației în formarea copiilor prin intermediul căruia a lansat proiectul „Școala de sâmbătă dimineața”, a participat în cadrul programelor „Competențe în educație” (UNATC) și „Teatrul în comunicarea socială – teatrul pentru educație/teatrul comunitar și participativ”.

Colaboratorii ADO editează periodic revista GAP – Gazeta de Artă Politică (www.artapolitica.ro)


Partener

Asociația REPER21 (Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile)

www.reper21.org

REPER21 este un ONG înființat în anul 2006 și are ca scop promovarea Responsabilității Sociale a Organizațiilor (RS). Din 2006 până în 2011, asociația a dezvoltat și implementat ca și coordonator o serie de proiecte educaționale în domeniul dezvoltării durabile finanțate de către ANPCDEFP prin programele Grundtvig și Tineret în Acțiune, precum „Povestea unei călătorii lente în Delta Dunării” sau „Turism lent în Delta Dunării” – având ca scop promovarea turismului slow si a dialogului intercultural în minoritățile etnice si defavorizate din Delta Dunării.

Pentru inițiativele din 2007-2013, în 2014 ANPCDEFP a acordat REPER21 „Premiul de excelență” la categoria „Pionieri ai Resposabilității Sociale în proiectele europene”, cu ocazia lansării Erasmus+


Partener

Asociația URBANIUM

www.facebook.com/Urbanium.Turnu

Asociația URBANIUM a fost înființată în 2013 pentru a atrage în orașele mici de provincie (sub 50.000 locuitori) mișcări artistice, sociale și economice militante și inovatoare ce facilitează tranziția spre o Românie poli-urbană, în care provincia este un substitut atrăgător, solidar și ecologic la marile orașe.

Primul oraș-pilot al asociației este Turnu-Măgurele. Printre cele mai importante activități se numără – Serile ALTFilm (proiecții și dezbateri de filme altfel decât la TV) și Mentorshipul URBANIUM.